Sandra Botman

SANDRA BOTMAN

Sandra Botman Uniform Yoga

Sandra Botman (1982), gecertificeerd yogadocente en daarnaast trainer mentale kracht is de oprichter van Uniform Yoga . Sinds enkele jaren is Sandra als trainer betrokken bij het programma mentale kracht, wat binnen de politie breed uitgerold is en nog steeds uitgerold wordt met onder andere als doel om handvatten te bieden om goed met uitdagingen binnen het werk en binnen de privésfeer om te kunnen gaan. Vanuit deze beide achtergronden is ze gestart met Uniform Yoga.
In januari 2018 heeft zij een training Trauma Sensitive Yoga gevolgd, een yoga programma speciaal ontwikkeld voor mensen met (complex) trauma, iets wat met name binnen geüniformeerde beroepen helaas zeer regelmatig voorkomt. Ook heeft zij kennis van TRE (tension & trauma release exercises), een lichaamsgericht proces met oefeningen om diepe, chronische spanning te ontladen waardoor meer ontspanning ervaren kan worden.

Lessen en 1-op-1 sessies kunnen daarom op verzoek ook trauma-informed ingevuld worden. Neem voor meer informatie contact op.

Mentale kracht en yoga

Om de principes van mentale kracht nog tastbaarder te maken, maakt Sandra in de trainingen regelmatig de koppeling met yoga. Mentale kracht gaat over het je comfortabel voelen in oncomfortabele situaties. En omdat yoga voor velen nog een onontgonnen terrein en daarom buiten de comfortzone is, is het bij uitstek een goede manier om de principes van mentale kracht toe te passen. En dat wordt goed ontvangen binnen de verschillende doelgroepen.

Sandra wordt daarnaast als opleidingskundige regelmatig ingehuurd voor het verzorgen van (communicatie)trainingen, bijvoorbeeld door de WUR (Wageningen Universiteit en Research Centre) of ABN AMRO bank.

Als yogadocente geeft zij les in Nijmegen. Daarnaast zijn er online yogalessen van Sandra te volgen op de website van het Nederlandse blad Yoga Magazine.

“Ik heb alleen maar lof over Sandra, ik heb vele docenten gezien in de sport en Sandra valt toch wel onder een zeer enthousiaste aangename vrouw! Yoga is haar passie, dit straalt ze uit, waardoor de lessen goed te volgen zijn.”

“Docente is erg kundig en legde alles heel goed uit. Ook gaf ze antwoorden op alle vragen en als ze het antwoord niet direct wist, zocht ze het op en gaf zij de week erna antwoord. Een echte leuke yoga-lerares.”